Εθελοντική αιμοδοσία 2017 – Προσφορά Ζωής

Ύστερα από 7 χρόνια προσφοράς, 205 φιάλες αίματος, 90 δότες και 114 παραλήπτες, το απόθεμα της τράπεζάς μας κατά τη διάρκεια του 2017, έπεσε στις 9 μονάδες αίμα. Αριθμός ελάχιστος για να καλύψει τόσο τις ανάγκες τις δικές μας όσο και των οικογενειών μας σε αίμα.

Η 12η Εθελοντική Αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος της Cana, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 σε συνεργασία πάντα με το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, με την ανταπόκριση των  συναδέλφων στο μήνυμά μας για μείωση των αποθεμάτων και πιθανή αδυναμία κάλυψης των αναγκών μας σε αίμα.
Καταφέραμε να συλλέξουμε 17 μονάδες αίμα, οι οποίες ενίσχυσαν την τράπεζά μας και μετέβαλλαν το απόθεμά της από 9 σε 26 φιάλες.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι από την ημέρα της Αιμοδοσίας μέχρι σήμερα που γράφεται το κείμενο, το απόθεμα έχει φτάσει τις 18 φιάλες, ενώ μέχρι την ημέρα κυκλοφορίας του περιοδικού θα έχει σίγουρα μειωθεί και άλλο.
Θέλουμε λοιπόν από τη μία να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσους επανειλημμένως συμμετέχουν και προσφέρουν αίμα για τον συνάνθρωπο – συνάδελφο και από την άλλη να  καλέσουμε όλους τους υπόλοιπους οι οποίοι ίσως αμελούν, φοβούνται,  αδιαφορούν, απέχουν, να αντιληφθούν τη σημασία της  Αιμοδοσίας και να συμμετέχουν και εκείνοι σε αυτή τη «γιορτή της ζωής».
Σας ευχαριστούμε και πάλι για τη στήριξή σας και σας περιμένουμε στην επόμενη Αιμοδοσία της Cana για να κρατήσουμε την τράπεζά μας ζωντανή. Είναι στο χέρι μας…