Η Cosmos Health εισέρχεται στην τελική φάση για την εξαγορά της Cana Laboratories μετά τη Σύναψη Συμφωνίας Αγοράς Μετοχών

CHICAGO, IL / ACCESSWIRE / 8 Μαΐου 2023 / H Cosmos Health Inc. (“Cosmos Health” or “the Company”) (NASDAQ:COSM), ένας παγκόσμιος όμιλος φροντίδας υγείας με ιδιόκτητες σειρές προϊόντων διατροφής και διανομέας φαρμακευτικών προϊόντων, επώνυμων γενόσημων, OTC φαρμάκων και ιατροτεχνολογικών, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει συνάψει Συμφωνία Αγοράς Μετοχών («SPA»), και έχει πλέον εισέλθει στην τελική φάση για την εξαγορά της εταιρείας Φαρμακευτικά Εργαστήρια CANA S.A., (“Cana”), μιας ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας που παράγει, πουλά, διανέμει και εμπορεύεται πρωτότυπα επώνυμα προϊόντα που έχουν ερευνηθεί και αναπτυχθεί από κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες και εταιρείες φροντίδας υγείας παγκοσμίως.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, στις 28 Φεβρουαρίου 2023 η Εταιρεία σύναψε ουσιαστική οριστική συμφωνία με την Cana. Η Cosmos Health διέθεσε 4,1 εκατομμύρια ευρώ στην Cana, γεγονός που θα της επιτρέψει να αναδειχθεί με εύρωστο ισολογισμό και ισχυρά θεμέλια για μελλοντική ανάπτυξη. Η επόμενη φάση ήταν η εκτέλεση μιας SPA, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Ως αποτέλεσμα, η Εταιρεία έχει πλέον εισέλθει στην τελική φάση της διαδικασίας εξαγοράς.

Ο Γρηγόρης Σιώκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Cosmos Health, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι που έχουμε πλέον εισέλθει στην τελική φάση της διαδικασίας εξαγοράς της Cana και προχωράμε σύμφωνα με το σχέδιο. Αναμένουμε ότι αυτή η συναλλαγή θα είναι μετασχηματιστική για την Cosmos επιταχύνοντας τα αναπτυξιακά μας σχέδια, δημιουργώντας πολυάριθμες συνέργειες, ενισχύοντας την κάθετη ενσωμάτωση, επεκτείνοντας το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας, αυξάνοντας την περιουσιακή μας βάση με υψηλής ποιότητας ακίνητα και με μια αδειοδοτημένη από την ΕΕ μονάδα παραγωγής πιστοποιημένη από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων για την παρασκευή φαρμακευτικών προϊόντων, συμπληρωμάτων, καλλυντικών, βιοκτόνων και ιατροτεχνολογικών προϊόντων και τελικά δημιουργώντας σημαντικές ταμειακές ροές με υψηλό περιθώριο κέρδους. Ανυπομονούμε να ολοκληρώσουμε αυτή την εξαγορά το συντομότερο δυνατό, καθώς και να ενημερώσουμε τους επενδυτές μας για νέα έργα και εξαγορές που βρίσκονται σε εξέλιξη, τα οποία συνάδουν με τη συνεργική και στρατηγική μας προσέγγιση για επενδύσεις σε προβληματικά και υποτιμημένα ενεργητικά. Δεσμευόμαστε να αναπτύξουμε την Εταιρεία μας και να συνεχίσουμε να υλοποιούμε ό,τι έχουμε ανακοινώσει».

Σχετικά με την Cosmos Health, Inc

Η Cosmos Health Inc. (Nasdaq: COSM) είναι ένας παγκόσμιος όμιλος φροντίδας υγείας που ιδρύθηκε το 2009 και εδρεύει στο Σικάγο του Ιλινόις. Η Cosmos Health δραστηριοποιείται στον τομέα των προϊόντων διατροφής με τις δικές της σειρές προϊόντων “Sky Premium Life” και “Mediterranation”. Επιπλέον, η Εταιρεία είναι ενεργή στον φαρμακευτικό τομέα μέσω της παροχής μιας ευρείας σειράς επώνυμων γενόσημων και OTC φαρμάκων και δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα διανομής φροντίδας υγείας μέσω των θυγατρικών της στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο εξυπηρετώντας φαρμακεία λιανικής και χονδρεμπόρους. Η Cosmos Health επικεντρώνεται στρατηγικά στην Ε&Α νέων κατοχυρωμένων με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας προϊόντων διατροφής (IP) και εξειδικευμένων εκχυλισμάτων ριζών, καθώς και στην Ε&Α ιδιόκτητων σύνθετων γενόσημων φαρμάκων και καινοτόμων OTC προϊόντων. Η Cosmos έχει αναπτύξει μια παγκόσμια πλατφόρμα διανομής και αυτή τη στιγμή επεκτείνεται σε όλη την Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρεια Αμερική. Η Cosmos Health διαθέτει γραφεία και κέντρα διανομής στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και στο Harlow του Ηνωμένου Βασιλείου. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στις ιστοσελίδες www.cosmoshealthinc.com and www.cosmoshealthinc.com.

Δηλώσεις για μελλοντικές προοπτικές

Με εξαίρεση τα ιστορικά στοιχεία που περιέχονται σε αυτό το δελτίο τύπου, τα θέματα που περιγράφονται στο παρόν ενδέχεται να περιέχουν δηλώσεις για μελλοντικές εξελίξεις κατά την έννοια του Άρθρου 27Α του Νόμου περί Κινητών Αξιών του 1933, όπως τροποποιήθηκε, και του Άρθρου 21Ε του Νόμου περί Ανταλλαγής Κινητών Αξιών του 1934, όπως τροποποιήθηκε. Δηλώσεις που προηγούνται από, ακολουθούνται από, ή που αλλιώς, περιλαμβάνουν τις λέξεις “πιστεύει”, “αναμένει”, “προσδοκά”, “προτίθεται”, “έργα”, “εκτιμήσεις”, “σχέδια” και παρόμοιες εκφράσεις ή μελλοντικά ή υποθετικά ρήματα όπως “θα”, “θα έπρεπε”, “μπορεί” και “θα μπορούσε”, είναι γενικά προσανατολισμένα στο μέλλον και όχι ιστορικά γεγονότα, αν και δεν περιλαμβάνουν όλες οι δηλώσεις που αφορούν στο μέλλον τα προαναφερθέντα. Αυτές οι δηλώσεις ενέχουν άγνωστους κινδύνους και αβεβαιότητες που ενδέχεται να επηρεάσουν μεμονωμένα ή ουσιαστικά τα θέματα που συζητούνται στο παρόν για διάφορους λόγους που είναι εκτός του ελέγχου της Εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, της ικανότητας της Εταιρείας να αντλήσει επαρκή χρηματοδότηση για την υλοποίηση του επιχειρηματικού της σχεδίου, των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19 και του πολέμου στην Ουκρανία, στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, τις λειτουργίες και την οικονομία της Εταιρείας γενικότερα, και την ικανότητα επιτυχούς ανάπτυξης και εμπορευματοποίησης των ιδιόκτητων προϊόντων και τεχνολογιών της. Οι αναγνώστες προειδοποιούνται να μην βασίζονται αδικαιολόγητα σε αυτές τις δηλώσεις για μελλοντικές εξελίξεις, καθώς τα πραγματικά αποτελέσματα ενδέχεται να διαφέρουν ουσιωδώς από εκείνα που περιγράφονται στις δηλώσεις για μελλοντικές εκτιμήσεις που περιέχονται στο παρόν. Οι αναγνώστες καλούνται να διαβάσουν τους παράγοντες κινδύνου που αναφέρονται στα αρχεία της Εταιρείας στη SEC, τα οποία είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο της (www.sec.gov). Η Εταιρεία αποποιείται οποιασδήποτε πρόθεσης ή υποχρέωσης ενημέρωσης ή αναθεώρησης οποιωνδήποτε μελλοντικών δηλώσεων, είτε ως αποτέλεσμα νέων πληροφοριών, μελλοντικών γεγονότων ή άλλως.

Επενδυτικές Σχέσεις Επικοινωνία:
BDG Επικοινωνίες
cosm@bdgcommunications.com
+44 207 0971 653